Find det bedste domænenavn til din virksomhed

11 november 2021
Silje Hansen

advertorial

For at kunne gøre din virksomhed eller hjemmeside synlig på internettet kræver det, at du køber en plads. Det gør du gennem et domæne. Du skal derfor vælge et domænenavn som er ledigt til din hjemmeside eller virksomhed. Herudover skal du have et webhotel, hvor du kan uploader de filer der tilsammen skaber den hjemmeside, som du har fået designet. Herefter vil din hjemmeside være synlig for alle, når de skriver domænenavnet i browserens URL.

Det kan for mange være svært at finde den rette domænenavn. Derfor har vi lavet denne lille guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde et domænenavn. Herudover hjælper vi dig med at finde et sted, hvor du kan købe prisbillige domæner og webhoteller. 

image

Hvordan vælger du det rette domænenavn til din hjemmeside?

Hvis du er i markedet for at finde et domænenavn til din hjemmeside, er det naturligvis en god ide at det enten er kort eller nemt at stave til. Hvis du allerede har et firmanavn, er det væsentligt at det læner sig så meget opad det som muligt. 

Hvis det domænenavn som du helst vil have er optaget, kan du enten finde ud af, hvem der ejer det eller du kan forsøge dig med at lave en bindestreg i navnet. Det kan være at det ledigt i stedet.

Hvis navnet på domænet enten indeholder æ, ø eller å, bør du overveje om det kun henvender sig til folk i Danmark, eller om du gerne vil markedsføre det udenfor landets grænser. De andre lande har ikke æ, ø eller å i deres tastatur, hvorfor du bør bruge andre bogstaver i domænenavnet. 

Find ud af om domænet er ledigt her

Er du i tvivl om det domænenavn du har i tankerne er ledigt, kan du altid tjekke det hos dandomain.dk.

Flere Nyheder