Hvilken efterbehandling vælger flest danskere til deres trægulv?

Hvilken efterbehandling vælger flest danskere til deres trægulv?

Der findes et væld af forskellige træsorter, når det kommer til trægulve, mens der findes knap så mange muligheder for efterbehandling – men hvilken efterbehandling er egentlig den mest populære i de danske hjem?

Når dit trægulv er blevet slebet, skal det efterbehandles, hvis ikke det skal suge skidt, snavs og væske og lagre det hele som store pletter i plankerne. Grundlæggende findes der tre forskellige muligheder, når efterbehandlingen skal gives, og det er lak, olie og sæbe.

Der er særligt én af de tre produkter, der går igen i de danske hjem; nemlig lak.

Der er mange gode grunde til, at lakering er så populært et valg. Først og fremmest skyldes det den helt igennem slidstærke og smudsafvisende overflade, lakken giver, og dernæst er der rengøringsvenligheden, der også spiller en rolle i mange familier. 

At mange andre vælger lak, betyder til gengæld ikke, at det også er den rigtige behandling for dig; læs med her, og find ud af, om du hører til i den gruppe, der kan have særlig stor glæde af et lakeret trægulv.

Lakering: Hvis der er meget slid

Lak er den stærkeste overfladebehandling, trægulvet kan få, og hvis du vælger en såkaldt 2-komponent lak, bliver den endnu stærkere. Det betyder, at lakering er et godt valg til dig, der slider meget på dit gulv – det gælder eksempelvis småbørnsfamilier, boligselskaber og hunde- og katteejere. 

Er du af den opfattelse, at lakering giver en skinnende og blank overflade, så fortvivl ikke; det er nemlig ikke hele sandheden. Lak kan give førnævnte udseende, men det sker kun, hvis du vælger en lak med høj glans – kan du ikke lide genskinnet, kan du i stedet vælge en mat lak.

Skal dit trægulv slibes og have ny efterbehandling, kan du med fordel henvende dig hos et professionelt gulvfirma, der har erfaring med både lak, olie og sæbe – her kan du få den helt rigtige vejledning.