Maler: Mal inde, når vejret er godt

20 september 2020
Camilla Skøtt

Det lyder omsonst, men det er rigtigt: Maler du indenfor, når det er godt vejr udenfor, tørrer malingen hurtigere og lugten forsvinder med samme fart, når du lufter ud.

Skal du male børneværelset, soveværelset eller køkkenet; et eller flere rum, hvor I som familie opholder jer meget? Det kan let blive noget bøvl. Både fordi der skal rykkes rundt på alle møblerne, dækkes af og gøres ved, så det er svært at bruge rummene, men også fordi lugten fra malingen kan gøre det ubehageligt at opholde sig i rummet de efterfølgende dage.

Vi har talt med en maler i Lyngby, der forklarer, at det kan være en god idé at male indendørs, når det er godt vejr udenfor – det hjælper nemlig på tørretiden:

“Hvis du maler, mens der er varmt nok i luften til at du kan lufte ud samtidig, så tørrer malingen hurtigere, og du vil samtidig opdage, at lugten forsvinder hurtigere end normalt. Det betyder, at børnene hurtigere kan rykke tilbage til egne senge, eller at der går kortere tid, før du kan tænde komfuret igen.”

Brug miljøvenlig maling

Vil du passe ekstra godt på dig selv og din familie – både mens malerarbejdet står på, og når rummene efterfølgende skal bruges – så kan du med fordel vælge miljøvenlig maling.

De miljømærkede malinger er ikke bare godt for jeres indeklima i hjemmet, de er også produceret med tanke for miljøet, så det er en win win. 

De mærker du skal kigge efter er EU-blomsten og Svanemærket. Der er ikke mange produkter på markedet, der har mærkerne, og hvis du har svært ved at finde dem, kan du med fordel forhøre dig hos din lokale maler eller hos din farvehandler. Her vil du helt sikkert kunne få gode råd og vejledning i jagten på den helt rigtige maling til dit hjem.

Flere Nyheder