Ølbrygning for nybegyndere

Ølbrygning for nybegyndere

Før i tiden var det begrænset, hvor mange slags øltyper man kunne få fingre i, og forskellen i dem var ikke markant.

Det var mest alkoholprocenten i dem, der gjorde den store forskel, og så kunne øllen således føles “tungere” at få ned og lægge sig tungt.

Så for omkring 15 år siden skete der en invasion af special-øl på det danske marked, hvor man opdagede, hvor mange forskellige afarter af øl-sorter man faktisk kunne opleve, om øllet så kom fra England, Belgien eller Tyskland.

Øl blev noget, man skulle selektere og udvælge efter og ikke blot, man man foretrak af drikke på en varm sommerdag, en kold vinterdag, men også, hvad der passede sammen med den mad, man indtog.

Der skete således en forandring i den eksisterende ølkultur, der havde været så fastgroet i danskerne i mange år. 

Pludselig blev det på mode at være ølkender og kunne smage forskel på øllet og fremskaffe de korrekte flasker og typer til specielle lejligheder.

Man begyndte ligefrem at gå til øl-smagning på lige fod med de oplevelser, der ellers tidligere var forbeholdt vin og spiritus.

Og som teknologien med ølbrygning blev gjort nemmere, så skød der også mange (mikro)bryggerier op herhjemme, der efterhånden har fået et så godt tag i det danske ølmarked, at de kan konkurrere med de mærker, der kommer fra udlandet.

Nævnte teknologiske udvikling har også gjort, at selv den jævne dansker kan brygge, skabe og hælde sin egen øl på flaske.

Men måske vægrer man sig ved den proces, fordi man ikke føler sig som nogen brygmester og ikke aner, hvilke slags delelementer man skal indkøbe for at have mulighed for at brygge øl.

Angående det første, så handler al proces om øvelse, før man bliver god, og så indberegner man nogle kalkulerede fejlslag på brygningsprocessen.

Men angående det andet aspekt, så er det faktisk muligt at købe brygge-udstyr til at brygge øl fra bunden som nybegynder, så du har alle de relevante og nødvendige produkter samlet i et til denne tjans.